Poppentheater

Het poppentheater onderscheidt zich van poppenkasten door de mooie, zelfgemaakte poppen, de prachtige decors en de liedjes die live gezongen worden. Er worden mooie verhalen verteld en de kinderen krijgen mooie beelden aangereikt. Natuurlijk wordt er ook gelachen bij de voorstellingen en worden de kinderen uitgenodigd tot interactie. De voorstelling Repelsteeltje wordt in de zomer 2014 gespeeld. Medio september 2014 zal Doornroosje in première gaan en in november kan er gekeken worden naar het Sint Maarten spel.

Poppen3

Een voorstelling duurt ongeveer 50 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 3 a 4 jaar. Er wordt in principe zonder pauze gespeeld, dus bedenk zelf of jouw kind die tijd vol kan houden. Een leeftijdsgrens naar boven?? Kinderen tot en met 7 jaar vinden het zeker nog leuk. Maar als je van sprookjes houdt, is de voorstelling geschikt voor alle leeftijden.

Poppen2          Poppen1

Ik speel samen met Lilian de Roever. Zij heeft het poppentheater bedacht en de eerste verhalen vorm gegeven.

In principe spelen wij op woensdag-, vrijdag- of zaterdagmiddag voor een kleine groep kinderen. Op scholen, kinderdagverblijven, bso’s enz, wordt gespeeld op dinsdag-, woensdag- of vrijdagochtend en/of middag. In overleg prikken we een datum. Dat kan soms ook op korte termijn. Incidenteel spelen we op andere dagen.

Er wordt gespeeld in kleine, prachtig gelegen tuintheaters in Hillegom of Bennebroek (We zijn nog op zoek naar een permanente ruimte die als theater kan worden ingericht). Het publiek zit buiten, maar wel overdekt. Echt heel sfeervol. Wij kunnen ook op locatie komen.

In de agenda staat de actuele informatie over de voorstellingen en de prijzen.

Overzicht gespeelde voorstellingen:

  • 24 april 2014 – Repelsteeltje, kinderpartijtje, tuintheater Bennebroek
  • 18 juni 2014 – Repelsteeltje, open voorstelling, tuintheater Bennebroek
  • 5 juli 2014 – Repelsteeltje, buurtfeest, tuintheater Hillegom
  • 24 juli 2014 – Repelsteeltje, open voorstelling met mini harpconcert, tuintheater Hillegom
  • 1 augustus 2014 – Repelsteeltje, seniorenvoorstelling, tuintheater Hillegom
  • 1 oktober 2014 – Repelsteeltje, voorstelling voor twee kleutergroepen, basisschool De Fontein, Hillegom
  • 7 november 2014 – Sint Maarten, voorstelling voor vijf klassen, vrijeschool De Toermalijn, Hillegom